GA Questions Asked in SBI PO Main 2019: 20 July, 2019

Here is the GA Questions asked in SBI PO Main 2019 Exam. 

Q1. In union budget 2019-20, Railways has received a budgetary allocation of-?
Answer: Rs 65,837 crore
Q2. The Government of India, the Government of Kerala and the __________ signed a Loan Agreement of USD 250 million for the First Resilient Kerala Program to enhance the State’s resilience against the impacts of natural disasters and climate change.
Answer: World Bank
Q3. How much fund allocation for public sector banks in budget 2019-20?
Answer: Rs 70,000 crores
Q4. Which insurance company announced the launch of ‘Wings’, a specially designed mentorship program to empower the female workforce.
Answer: Aviva Life Insurance
Q5. Which bank has partnered with M1Xchange Trade Receivables Discounting System (TReDS) platform for MSME bill discounting?
Answer: Bank of Maharashtra

Join our whatsapp group: Join Whatsapp group !!

Q6. Abhijeet Gupta is related to which sports?
Answer: Chess
Q7. Who becomes only the second Indian sprinter to win a gold in a global event in Itly?
Answer: Dutee Chand
Q8. Mukhyamantri Yuva Swabhiman Yojana launched in- 
Answer: Madhya Pradesh
Q9. FM Nirmala Sitharaman retain fiscal deficit target at __________ of GDP in financial year 2019-20. 
Answer: 3.3%
Q10. Which state government has launched the water conservation scheme Jalamrutha?
Answer: Karnataka
Q11. Who has won the CEAT International Cricketer of the Year Award?
Answer: Virat Kohli
Q12. Which railway had come up with an innovative solution to keep the elephants away from the railway tracks?
Answer: Northeast Frontier Railways (NFR)
Q13. What is the theme of World happiness day 2019?
Answer: Share Happiness and be a part of Something Amazing
Q14. __________ is a three-year road map for medium term objective to be achieved for improving regulation, supervision of the RBI.
Answer: Utkarsh 2022
Q15. Name the Captain, who becomes the world’s first woman to cross the Atlantic Ocean solo in a Light Sports Aircraft (LSA)?
Answer: Aarohi Pandit
Q16. Which company has emerged, India most attractive employer brand, says survey?
Answer: Amazon
Q17. Which bank has been identified as number 1 bank by customers in India, as per Forbes World’s Best Bank survey?
Answer: HDFC Bank
Q18. Deposits in Jan Dhan accounts have crossed how much mark 
Answer: Rs 1 lakh crore
Q19. Pinaka is a multiple rocket launcher produced in India and developed by-?
Answer: DRDO
Q20. Which company has partnered with The Ministry of Housing and Urban Affairs (MoHUA) to deploy Project Sangam?

Answer: Microsoft

Q21. The Reserve Bank of India has constituted a six-member committee on Development of Housing Finance Securitisation Market to review the existing state of mortgage securitisation in India. The committee will be headed by-?
Answer: Harsh Vardhan

Q22. ____________ and Commonwealth Bank of Australia (CBA) was the organiser and main buyer of the issue of the “Bondi” bond, short for Blockchain Offered New Debt Instrument, with a 2-year maturity term.
Answer: World Bank

Q23. ICICI Bank to buy stake in ___________ subsidiary INX for ₹31 crore.
Answer: BSE

Q24. New Space India Limited (NSIL) which will serve as the commercial arm of-?
Answer: ISRO

Q25. A Centre for Disability Sports will be set up in-
Answer: Madhya Pradesh